Produkcijska skupina

Avdio, video in spletna produkcija

01.09.2014

Produkcijska skupina PNV Group je skupina skrbno izbranih strokovnjakov s področja audio in video produkcije, grafičnega in spletnega oblikovanja ter promocije in trženja.

Zato vam lahko ponudimo le najboljše - vrhunske storitve na področju video produkcije, audio produkcije, spletne promocije, grafičnih storitev in celostnih podob.

V podjetju ki uporablja internet, je strežnik proksi posrednik med uporabniško delovno postajo in internetom. Strežnik proksi sprejema uporabniške zahteve po storitvah Interneta (npr. zahtevo po dokumentu HTML). Je del prehoda, ki ločuje zasebno omrežje od zunanjega omrežja in požarnega zidu ki varuje omrežje pred različnimi zunajimi vdori. Njegova glavna prednost je, da uporablja strogo avtentikacijo uporabnikov.  (http://povezave.icrc.info)

Aplikacijski strežnik na požarnem zidu pogosto imenujemo tudi proksi. Proksi omogoča višje nivojski nadzor nad prometom med dvema omrežjema tako, da vsebine določene storitve nadzorujemo in filtriramo glede na našo varnostno politiko. Če želimo storitev nadzorovati, moramo na strežnik namestiti ustrezno aplikacijsko kodo proksi.  (Fister, 2009; Vidmar, 2002)

Proksi deluje kot strežnik odjemalcu in kot odjemalec ponornemu strežniku. Vzpostavimo navidezno povezavo med odjemalcem in ponornim strežnikom. Čeprav je na prvi pogled proksi transparenten z vidika odjemalca in strežnika, je ta sposoben  nadzora in filtriranja določenih vrst podatkov, kot npr. ukazov, preden jih pošlje na ponorni naslov.  Namen strežnika proksi je nadzor izmenjave podatkov med dvema omrežjema na aplikacijski in ne na omrežni plati. V primerjavi s filtriranjem IP strežnik proksi omogoča več izčrpnejših poročil, ki temeljijo na aplikacijskih podatkih določene povezave. (Fister 2009)

Primer uporabe prehoda proksi: če uporabnik želi uporabljati storitve FTP ali Telnet iz ne-varnega omrežja, se mora najprej avtenticirati na strežniku proksi. 


Želite biti obveščeni o aktualnih ponudbah in popustih?

Prijavite se na e-novice.